Alle dansekurs


Les mer om dansestilene vi tilbyr og finn den som passer deg.

SCROLL DOWN

Alle dansekurs


Les mer om dansestilene vi tilbyr og finn den som passer deg.

Klassisk ballett

Ballet er veldig moro, men krever en god del mer jobb og teknikk en noen av de andre dansestilene. Dette er dansekurset for deg som vil legge et godt grunnlag for teknikk innen dans, ønsker å videreutdanne deg innen dans, eller ønsker å danse ballet fordi du synes det er pent. Ballet er meget grasiøst og hvis man vil bli god i denne klassiske, tidløse dansestilen bør man begynne tidlig. Nedre aldersgrense hos oss er 3 år. 

Den klassiske balletten vår er basert på filosofien of øvelsene til R.A.D. og I.S.T.D. - to ballettsystemer fra England som begge er internasjonalt anerkjente. Royal Academy of Dancing ble grunnlagt i 1920 og undervises i 70 land, mens Imperial Society of Teacher of Dancing ble grunnlagt i 1904 og er verdens største dansesystem. 
De er begge meget fokusert på riktig trening og alle øvelsene i de forskjellige gradene er lagt til rette for det stadiet i utviklingen barnet er i. Vi sender elever opp i eksamen i I.S.T.D ballet om elevene ønsker det. 


Anbefalt treningstøy

Noe ettersittende slik at vi lettere kan se om du jobber med korrekt teknikk, og ikke gjør bevegelser feil og påfører deg selv langvarige skader. 

Det beste er å møte opp med strømpebukse eller tights, en ballettdrakt og eventuelt et chiffon-skjørt eller shorts over hoftepartiet. Det er viktig med godt fottøy i ballett, så ordentlige ballettsko i skinn eller stoff er anbefalt. Vi anbefaler også at du har håret stramt bakover.

Spesielle regler for tåspiss

Tåspiss kan man ikke begynne med før man har bestått tåspiss grunnleggende kurset vårt, med mindre man har tatt tåspiss kurs andre steder, og viser en solid styrke. Nedre aldersgrense er 12 år. Man må vise at man har tilstreklig med styrke og erfaring før man får lov å begi seg ut på tåspiss. Tåspiss skoene skal også være godkjente av lærer, slik at man ikke benytter seg av feil tåspiss sko og påfører seg langvarige skader.
(anbefalt erfaring i klassisk ballet før man begynner med tåspiss er min. 3 år)


Contemporary


Contemporary


Contemporary har sitt utgangspunkt i den klassiske balletten. Det er en dansestil som er mer frisluppen og man jobber mye med bevegelser der man slipper sitt senter og balansepunkt i et fall, men fanger det lett opp igjen. Det er en dramatisk dansestil som gir elevene store muligheter for å uttrykke seg kunstnerisk og kreativt. Denne stilen krever endel styrke, spenst og kroppsbeherskelse, og man kan slippe seg veldig fri i form av store og kraftige bevegelser.

Nedre aldersgrense på denne dansestilen er hos oss 9 år.


Anbefalt treningstøy

Noe komfortabelt som du kan bevege deg lett i. Ikke for ettersittende, men ikke for løst. Danses helst barbent. 

Jazz


Jazz


Jazzdans har vært en godt etablert scenisk dansestil helt siden 1900-tallet. Det er kanskje en av de dansestilene som har forandret seg mest fra originalen gjennom tiden, da den stadig blir påvirket av popkultur og tar til seg stadig nye trinn og trender. Jazz er en sammensmeltning av den klassiske balletten og den afroamerikanske musikk- og dansestilen. Den blir ofte brukt på scenen i forbindelse med revyer og musikaler. 

Jazzdans krever mye energi, spenst og utholdenhet da den ofte bruker store bevegelseselementer som spark, splitthopp og piruetter. Forskjellen på showjazz og lyrisk jazz hos oss er at showjazz spiller hovedsaklig på mimikk og kraft, mens lyrisk jazz er stilren og rolig.


anbefalt treningstøy

Jazzbukse eller tights og valgfri topp eller ballettfrakt. Man bør ha jazzsko eller foot thongs.

Broadway


Broadway


Musikaldanstimene er basert på de mange musikaler som er produsert på Broadway og The West End. I disse timene skal vi gjøre som de gjør i musikaler, kombinere både sang, dans og talt dialog. Vi vil jobbe med utsnitt fra forskjellig musikaler og lære egenproduserte variasjoner og noen ganger også originalmaterialet. Timene vil starte med at vi enten jobber med utdrag fra en tekst, lærer en sang eller danser til en sang fra en av de kjente musikalene. Hovedsakelig vil det dreie seg om dans med sang, eller dans med teater.


Anbefalt
treningstøy

Komfortabelt trenings tøy, som er lett å bevege seg i. Obs: noe av tiden i timen kan vi bruke på å innstudere en tekst eller ord, det er viktig du da har en genser eller noe som du kan ta på deg så du ikke blir for kald.

Hiphop


Hiphop


Hip hop er en dansestil som ble etablert i USA på 1970-tallet, og den spredde seg raskt til Europa og ble en kulturell hit. Dansestilen er veldig preget av store og avslappede bevegelser. Dette er ikke bare en dansestil, men ofte en livsstil også. Det er ikke dermed sagt at man må være en "hip hopper" for å danse hip hop, alle kan danse det, men bak stilen kreves det en del jobb. Hip hop er gøy og ofte får man testet koordinasjonsevnen sin litt ekstra i denne dansestilen.


Store avslappede klesplagg, dvs. stor joggebukse og stor t-skjorte og joggesko.

ANBEFALT
TRENINGSTØY

Funk


Funk


En trendy dansestil, med mye "attitude". Ofte sett i dagens musikkvideoer blant de kvinnelige artistene. Det er en undergren av hip hop, men dette er en mer feminin side av hip hop. Denne dansestilen er strammere og strenger enn hip hoppen og ikke så avslappet. Anbefales ikke for gutter.


Litt store avslappede klesplagg, dvs. joggebukse og t-skjorte/singlet og joggesko.

ANBEFALT
TRENINGSTØY

Moderne I.S.T.D.


Moderne I.S.T.D.


Ikke tilgjengelig høsten 2016.


Moderns I.S.T.D. er en frisluppen dansestil i samme grad som contemporary, men ikke like fritt. Her er det bestemte regler og rammer for hva som er lov å tillat og ikke. Her studeres teknikken i moderne dans ned til punkt og prikke og som i de klassiske ballet systemene er gradene bygget rundt barnets egen utvikling. Det brukes en del terminologi og det fokuseres mye på å lære bestemte trinn. Vi sender opp elever til eksamen i denne dansestilen om de ønsker det.


Ettersittende tøy, thights og en trang singlet/topp og barbeint.

ANBEFALT
TRENINGSTØY

Styrke & Kondisjon


Styrke & Kondisjon


Dette er som en høypuls aerobictime på et treningsstudio, men i disse timene er styrkeøvelsene basert på muskelgrupper essensielle for dans og koordinasjons evnen står i fokus. En genial time for deg som vil styrke deg selv opp til å bli den beste danseren du kan bli, eller bare hvis du har lyst til å trene litt ekstra.

(Her er det mulig med klippekort, slik at man kan ta dropp-in time)


Løse komfortable treningsklær og joggesko (helst med demping i sålen)

Anbefalt treningstøy

Barnedans


Barnedans


Er en time for små barn som liker å bevege seg og være i aktivitet. Vi ønsker å tilby barn en mulighet til å utforske rytmer, koordinasjon, fantasi og kreativitet fra et tidlig stadiet. Barnedans fokuserer på barnets naturlige bevegelses reportoar og fokusere på det å ha det gøy, men under kontrolerte former. Dette er en herlig kombinasjon av lek og dans som utfordrer barnet til å utvikle sitt bevegelses mønster, finne sin musikalitet og utvikle et bredere spekter av kreativitet.


Noe barnet selv føler seg komfortabelt i.

Anbefalt
Treningstøy

Reggaeton


Reggaeton


Reggaeton er en egen musikksjanger som kombinerer jamaicanreggae med latinske rytmer. Dette påvirker også dansstilen som derfor blir en god blanding av latinske trinn med mye kraft. En veldig artig dansestil som de fleste ender opp med å digge fordi den er utrolig givende å danse! Reggaeton er en dansestil som har til dels veldig mye med hofter å gjøre og store bevegelser med armer - noe som kanskje virker lett, men når musikken går ganske fort, er det ikke alltid greit å holde takta. Du kan ikke unngå å smile litt når du er i timen for den pulserende musikken får hjerte ditt til å tromme litt ekstra.


Store avslappede klesplagg, dvs. stor joggebukse og stor t-skjorte og joggesko.

Anbefalt
treningstøy

 

Afro


Afro


Afro er en dansestil som krever mye hofterulling og byr på spennedne rytmer. Afro blir nok for mange en kombiansjon av afrikansdans, hip hop & moderne. Det er en dansestil som er veldig livlig og nærmest spruter energi. Kom å la rytmene få føttene til å trippe av seg selv.


Anbefalt treningstøy

Store avslappede klesplagg, dvs. stor joggebukse og stor t-skjorte og joggesko.

Voksenklassen


Voksenklassen


Liker du å danse? Er du over 25 år og tenker at tilbudet om å danse ikke eksisterer for deg?
Da tar du feil! Sleng deg med på voksentimen vår!

Er for alle som er over 25 år men fortsatt ønsker å begynne å danse eller holde på med dans. Dette er timen for deg som liker å bevege deg til musikk og riste litt på rumpa, men samtidig få en god styrke- og kondisjonsøkt for her går ting kanskje litt fort til tider. Vi kommer til å kombinere jazz og funk - to dansestiler som er litt like på sett og vis. Den ene er en god gammel slager de fleste av oss kjenner, mens den andre er en moderne dansestil som byr på flere utfordringer.